Allmänna villkor Guldkanten 

Om Guldkanten 
SKPF:s egna lotteri Guldkanten är en skraplott som kostar 40 kr per lott. Högsta vinsten är en miljon kronor och lotteriet har många vinstchanser, det är vinst på i snitt var fjärde lott.

Vinner du inte på det ordinarie skrapfältet där det gäller att hitta 3 lika - då finns
Extrachansen. Där finns en extra chans att vinna!

Fakta om Guldkanten

  • Lottpris: 40 kr
  • Högsta vinst: 1 000 000 kr
  • Antal lotter: 1 000 000 lotter
  • Totalt vinstvärde: 17 300 000 kr
  • Försäljningstid: 2019-04-01–2020-03-30
  • Sista vinstutlämningsdag: 2020-05-31
  • Förmånstagare: Svenska KommunalPensionärernas Förbund
  • Lotteriföreståndare: Lars-Inge Larsson
  • Driftbolag: Nordic Lottery

Vinstplan för Guldkanten hittar du här

Lotteritillstånd och tillsyn
Spelinspektionen är den myndighet som säkerställer att lotterier, kasinospel och annan spelverksamhet i Sverige utövas lagligt, säkert och tillförlitligt. Spelinspektionen bevakar konsumenternas intressen och ska även medverka till att minska riskerna för de sociala skadeverkningar som spelande kan medföra. 

Spelinspektionen
Postadress: Box 199, 645 23 Strängnäs 
Telefonnummer växel: 0152-650 100 
spelinspektionen.se

Guldkanten står under Spelinspektionens tillsyn och kontroll och vårt lotteri bedrivs med tillstånd beviljat av Lotteriinspektionen. Spelinspektionen har utsett Herman Lindholm till kontrollant för Guldkanten.

Allmänna villkor

Villkor för prenumeration 
Prenumerationen innebär att du får nya skraplottspaket hemskickade varje månad tills du aktivt kontaktar kundservice via post, e-post eller telefon och avslutar din beställning.  

Vinster i Guldkanten
Vinster upp till och med 1 000 kr löses in hos ATG-ombud. Vinstlotter på över 1 000 kr skickas i rekommenderat brev tillsammans med dina kontaktuppgifter till följande adress:

SKPF:s Guldkanten
113 94 Stockholm

Fakturabetalning
Lotten/lotterna ska vara betalda senast på fakturan angivet förfallodatum. Väljer du att betala med Autogiro sparar du in fakturaavgiften på 15 kr, som annars tillkommer vid varje fakturering. 

Autogirobetalning
Autogiro innebär att vi drar kostnaden för prenumerationen från ditt konto varje månad. I din ansökan om Autogiro anger du från vilket konto kostnaden ska dras. När din ansökan är godkänd framgår det tydligt på fakturan. Saknas det pengar på kontot när det är dags för betalning får du en skriftlig påminnelse. Du kan, genom att kontakta kundservice, när som helst avsluta ditt Autogiro.

Uppsägning
Du säger upp din lott genom att kontakta Guldkantens kundservice via post, e-post eller telefon. Detta måste ske senast på fakturans förfallodag om vi ska hinna avsluta lotten innan nästa spelomgång startar.

Erbjudanden
För både nya och befintliga kunder finns erbjudanden att köpa en lottprenumeration till rabatterat pris och/eller få en premie. Varje enskilt hushåll får ta del av dessa erbjudanden maximalt tre gånger under en 12-månadersperiod.  

Personuppgifter och integritet
Vid köptillfället kommer vi att samla in personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer samt personnummer. Detta för att vi ska kunna uppfylla vår del av avtalet och leverera det du har beställt av oss. Personuppgiftsansvaret delas mellan Svenska KommunalPensionärernas Förbund och Nordic Lottery AB.

Vi behöver dina personuppgifter för att ge dig bra service, till exempel när det gäller information om dragningar, vinster, fakturor och marknadsföring. Vi behöver också dina personuppgifter för att uppfylla lagar samt utföra kund- och marknadsanalyser. Som rättslig grund för behandling kommer Guldkanten att hänvisa till uppfyllande av avtal, rättslig förpliktelse, berättigat intresse eller samtycke.

Du har rätt att motsätta dig att vi använder dina personuppgifter för direktmarknadsföring.

Du kan när som helst avsäga dig marknadsföringskommunikation från oss genom att kontakta vår kundservice. 

I de fall du har tecknat dig för en prenumeration utan att ha angivit personnummer kommer Guldkanten att hämta personnumret från SPAR (Statens Personadressregister) för att säkerställa att du är myndig, samt för att kontrollera att ditt köp inte överstiger kreditgränsen enligt Spelinspektionen. 

Guldkanten förbehåller sig rätten att genomföra en automatiserad kontroll av din betalningsförmåga när du beställer en prenumeration. Vid icke godkänd kontroll kan din beställning komma att annulleras.  

Vi kommer att vid behov dela personuppgifter med samarbetspartners och biträden inom branscher, såsom tryckerier, bank och finans, data/it, byråer, förlag och telekommunikation m m. I dessa fall är Nordic Lottery AB personuppgiftsansvarig och du kan när som helst kontakta oss för mer information. 

Alla personuppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy, du hittar den här. 

Ändringar i villkoren
Guldkanten har rätt att löpande ändra dessa villkor, vilket vi då meddelar dig. Genom att fortsätta din prenumeration och/eller genom att fortsätta använda dig av Guldkantens tjänster efter det att ändringarna som vi meddelat dig trätt i kraft, accepterar du till villkorsändringarna. Om du inte accepterar villkorsändringarna kan du säga upp ditt konto och din prenumeration genom att kontakta Guldkantens kundservice via post, e-post eller telefon.

Vid eventuella klagomål

Kontakta vår kundservice om du har några klagomål.

Guldkantens kundservice
113 94 Stockholm
telefon: 08-5800 2480, öppet vardagar 08.00–16.30
kundservice@lotterietguldkanten.se

Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt klagomål kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Allmänna Reklamationsnämnden är en nämnd för alternativ tvistlösning.

Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
arn.se 

För gränsöverskridande e-handel se EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning.