Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

Monica, 68, vann 100 000 kr

Efter pandemin bär det av till New York

 

Sjukhus, hemsjukvård och narkomanvård. Monica Jönsson har under många års arbete i vården hunnit med en rad olika uppdrag. Hon trivdes så bra med sitt jobb att hon fortsatte att jobba lite på övertid.

Men när jag skulle fylla 67 bestämde jag mig för att gå i pension. Det var i samband med det som jag fick erbjudandet om att prenumerera på Guldkanten. Det tackade jag ja till. Jag tycker att det är roligt med lotter och brukar faktiskt ha tur, säger Monica.

Och visst hade Monica turen med sig även denna gång. Efter bara några månader skrapade hon fram 100000 kronor!

Jag blev alldeles snurrig av alla nollor och bad min son komma hit och dubbelkolla lotten, skrattar Monica, som bor i Löddeköpinge i Skåne.

Hit flyttade hon för bara tre år sedan, då hon bytte storstadens larm mot fågelkvitter och ett radhus med skogen runt knuten.

Jag bodde i Malmö förut. Nu bor jag nära min son och hans familj, säger Monica som ofta umgås med dem och njuter av lugnet i den lilla småstaden.

Monica tar skogspromenader och älskar att pyssla i sin lilla trädgårdstäppa, som är en prunkande oas där ”allt” växer.

Ett annat stort intresse som Monica har är att resa. Hon har besökt många av världens länder, och reser ofta tillsammans med son, sonhustru och de tre barnbarnen. När Coronapandemin är över planerar Monica att resa till New York med det äldsta barnbarnet, som fyller 18 år.

En del av vinstslanten får gå till den resan. Vi hade pratat om att åka redan nu till hösten, mitt barnbarn vill uppleva Halloweenfirandet i USA. Men det får lov att bli nästa år istället.

Monica har själv besökt USA många gånger och sett flera olika delar av landet. Nu ser hon fram emot att dela upplevelsen med barnbarnet.

Marie-Louise vann 100 000 kronor – köper bubbelbadkar

I samband med att det var semester hade Marie-Louise ett fint tillskott på kontot. Hon hade nämligen skrapat fram 100 000 kronor på sin Guldkanten-lott några veckor tidigare.

På grund av sin synskada fick Marie-Louises särbo granska lotten efter att hon skrapat den. När han sa att hon vunnit 100 000 kronor trodde hon inte att det var sant.
– Då tog han kort på lotten och förstorade upp kortet så att jag fick se med egna ögon att det stämde, berättar Marie-Louise.
Det går inte att ta miste på hennes glädje och förvåning över sin vinst. Hon berättar skrattandes om hur hon flera gånger ringde till Kundtjänst och försäkrade sig om att det stämde.
– När pengarna kom tänkte jag ”vad ska jag göra nu då?” Det var i samma veva som det var dags för semester så jag tog med mig min särbo på en rundresa i Sverige. Vi bodde på hotell och mådde bra.
Både Trosa, Mora och Lund fick fin-besök.
– Vi var även i Örebro och åt väldigt god, grekisk mat. Och så tog vi med min svärmor och hennes karl ut och åt älgfilé, supergott!
Marie-Louise har berättat om sin vinst för sin mamma, sin särbo och sina svärföräldrar, alla är väldigt glada för hennes skull.
– Jag är kommunalpensionär på grund av min synskada och för att jag har MS, jag kände att jag ville sponsra litegrann eftersom jag tycker att deras arbete är viktigt.
På Marie-Louises inköpslista står det ”bubbelbadkar”.
– Det är så skönt att bada bubbelbad och nu vill jag ha min egna lilla hemmaspa-avdelning!